Круглий стіл «СіДа» в Миколаєві: аналіз обіцянок і новий заступник мера

Читать на русском

Активісти «Слова і Діла» сьогодні відвідали Миколаїв, де в ході круглого столу «6 місяців роботи мера Миколаєва Юрія Гранатурова: перші результати, актуальні питання та проблеми» представили результати моніторингу обіцянок міського голови.

Аналіз, складений на основі доведених даних щодо виконання зобов'язань миколаївським градоначальником, свідчить про те, що з переліку з 36 обіцянок, 7 виконані так і не були, 14 перебувають у процесі виконання. Таким чином, рівень відповідальності Юрія Гранатурова становить 43%, констатували активісти народного контролю.

Під час презентації результатів моніторингу представники місцевих ЗМІ висунули Гранатурову вимогу виконати «завислі» обіцянки, а також висловили незгоду з кадровими рішеннями мера.

«Я буду ініціювати все, що відповідає чинному законодавству. Як чітко і строго прописано в законі, так він (кожен посадовець – ред.) і буде проходити спеціальну перевірку на корупційні дії, на участь в якихось незаконних операціях. І з отриманням відповідних юридичних документів, які передбачені законом про люстрацію, прийматимуться кадрові рішення, але ніяк не інакше», – пообіцяв журналістам миколаївський мер у ході зустрічі.

До слова, під час круглого столу Юрій Гранатуров саме анонсував призначення своїм заступником «ударівця» Євгена Шевченка.


У свою чергу, журналісти та представники місцевої влади висловили власні побажання щодо вдосконалення системи моніторингу обіцянок українських політиків, які «Слово і Діло» візьме до уваги. Також активісти проекту домовились про інформаційну співпрацю з керівником департаменту інформаційної політики Миколаївської ОДА Світланою Скибою з метою оперативного та точного висвітлення роботи адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: