Регіонали: опозиція "лукавить" щодо Тимошенко

Читать на русском

Глава парламентських "регіоналів" Олександр Єфремов заявив, що за регламентом Верховна Рада вже не встигає відпустити Юлію Тимошенко до саміту ЄС. Про це повідомляє проект  "Слово і діло" з посиланням на РБК-Україна.

Вчора, 24 жовтня, Верховна Рада України прийняла рішення розглянути законопроекти по Юлії Тимошенко на наступному пленарному тижні, який відбудеться 5-8 листопада. Нагадаємо, що прийняти рішення по лідеру "Батьківщини" в жовтні обіцяв спікер Володимир Рибак. В минулому році Олександр Єфремов заявив, що виключає можливість законодавчого вирішення питання щодо Юлії Тимошенко. Обіцянка звільнити свого лідера є частиною програми Об'єднаної опозиції "За Батьківщину".

Олександр Єфремов заявив, що парламентська процедура вимагає як мінімум місяць для розгляду питання про звільнення/лікування Тимошенко. Більше того, заявив глава фракції ПР, "я не здивуюсь, якщо опозиція буде робити все можливе, щоб законопроекти не вдалось розглянути до Вільнюського саміту". Після цього, - заявив Олександр Єфремов, - його опоненти намагатимуться спихнути відповідальність за провал Асоціації на владу. "Це все лукавство", - сказав він.

Прикметно, що в минулому році той же Єфремов не виключав можливості прийняття Держбюджету за один день.

Нагадаємо як приймалась Конституція, - пропрезидентський законопроект був винесений на референдум, а парламент, щоб лишити свої повноваження прийняв Основний закон за одну ніч.

Є ще варіант звернення по Тимошенко в найгуманніший Конституційний Суд, - він любить і вміє захищати права людини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: