Дітям заробітчан потрібна допомога психолога - Юрій Павленко

Читать на русском

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час круглого столу «Соціальне сирітство. Що робити з поколінням дітей трудових мігрантів» у парламенті заявив, що діти заробітчан повинні отримувати соціально-психологічну допомогу від держави.

Про це повідомляє портал «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента України.

На думку чиновника, діти трудових мігрантів зазнають багато психологічних проблем через неможливість спілкування зі своїми батьками або одним із батьків.

До кінця наступного року перед Міністерством соціальної політики стоїть завдання розробити та затвердити стандарти надання допомоги дітям, батьки яких працюють за кордоном, повідомив Юрій Павленко.

У зв’язку з цим, за словами політика, необхідно розробити навчальний посібник для соціальних працівників щодо надання допомоги дітям трудових мігрантів, запровадити перепідготовку та/або підвищення кваліфікації соціальних педагогів, шкільних психологів, працівників соціальних служб, роблячи акцент на роботі з дітьми заробітчан, а також запровадити обов’язковий практикум для шкільних психологів щодо здійснення постійного нагляду та психоемоційної допомоги дітям мігрантів.

Нагадаємо, голова Державної служби зайнятості Марина Лазебна нещодавно запевнила, що після підписання Угоди про асоціацію міждержавні договори з ЄС щодо соціального захисту заробітчан будуть переглянуті. Багато народних депутатів обіцяють створити пільгові умови повернення українських заробітчан додому, створювати для них робочі місця і підвищувати соціальні стандарти. Також серед народних обранців часто зустрічається обіцянка про те, що зароблені трудовими мігрантами гроші не підлягатимуть оподаткуванню.

Рейтинг Юрія Павленка в системі «Слово і Діло» складає 50%: з 10 даних ним обіцянок було виконано 5, 3 обіцянки не виконано, ще 2 залишаються в процесі.

Від себе додамо, що психологічна допомога - це потрібно і корисно, але було б набагато корисніше, аби держава створювала гідні умови праці для громадян у себе вдома, і нікому не довелося б їздити на заробітки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: