Соціальна стабільність з похибкою у 20%

Читать на русском

Наталя Королевська заявила, що завдяки урядовим потугам жодної соціальної виплати в Україні не скорочено. В свою чергу комуніст Спиридон Кілінкаров повідомив сьогодні, що соцдопомога скоротилась на 20%. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на РБК-Україна.

Спиридон Кілінкаров також заявив, що за політику затримки зарплат і скорочення соціальної допомоги Компартія закликатиме інші фракції притягнути Уряд до відповідальності. Причому зробити це – до розгляду держбюджету-2014.

Нагадаємо, що комуністи вже не вперше порушують питання про відповідальність Кабінету Міністрів. 19 квітня вони навіть підтримали відповідне рішення в парламенті – всі 21 депутати проголосували за недовіру Уряду.

В VІ і VIІ скликаннях Верховної Ради комуністи офіційно формували більшість з Партією Регіонів. Після повернення до старої редакції Конституції вимоги формувати парламентську коаліцію немає. Зате є вимога, за якою не більше одного разу протягом сесії можна ставити питання про недовіру Кабміну. Тобто в разі провалу відставки, Уряд спокійно працюватиме до лютого. І так само спокійно прийме бюджет. З будь-якою похибкою в соціальних виплатах.

Відповідно до даних проекту "Слово і діло" рейтинг відповідальності Спиридона Кілінкарова складає 10%, а Наталії Королевської – 8%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: