Каськів збільшує фінансування Нацпроектів на 212 млн.

Читать на русском

Каськів збільшує фінансування Нацпроектів на 212 млн.

Кільцева дорога і «Повітряний експрес» на порозі фінансування.

Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендує прийняти законопроект щодо збільшення видатків Держагентству інвестицій та управління нацпроектами. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на РБК-Україна.

Йдеться про законопроект № 3453, яким пропонується виділити 212 млн. грн. на нацпроект "Повітряний експрес" (залізниця від Києва до Борисполя) та київську кільцеву дорогу (від вул. Столичне шосе до автомобільної дороги М-03 Київ-Харків).

Нагадаємо, що окружну дорогу і залізницю до Борисполя обіцяв зробити в 2012 році прем’єр Микола Азаров. Початок робіт в червні 2013 року анонсував губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк. Сам голова Нацпроектів Владислав Каськів обіцяв розпочати будівництво «Повітряного експресу» в 2011 роціпісля ЄВРО-2012в червні 2013 р. та «як тільки зійде сніг».

Зазначимо, що кошти виділені на ці проекти підуть на техніко-економічне обґрунтування ділянки кільцевої дороги і китайцям - для сплати відсотків за користування кредитом.

Владислав Каськів заявив, що повітряний експрес окупиться за 18 років. Ціна квитка на потяг складе 80 грн. І це поки що – бо залізниці ще немає.

У серпні цього року «Укрзалізниця» заявила, що розпочала підготовчі роботи для будівництва «Повітряного експресу». Планується, що це буде нова залізнична лінія. Будемо сподіватись, що її будівництво, яке проходитиме в столиці маршрутом Видубичі-Дарниця-Центральний залізничний вокзал, не нашкодить налагодженому графіку руху київської міської електрички.

Відповідно до даних проекту "Слово и дело" рейтинг відповідальності Владислава Каськіва складає 9%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: