Презентація та обговорення перших півроку роботи мера Черкас Одарича

Читать на русском

Система народного контролю «Слово і Діло» за партнерської підтримки Черкаської обласної організації Комітету виборців України представила рейтинг ефективності роботи міського голови Черкас Сергія Одарича протягом усього періоду його роботи.

Зокрема, ініціатори заходу повідомили про те, що за весь період своєї політичної діяльності Сергій Одарич виголосив 106 обіцянок. З них, 49 були зафіксовані системою народного контролю «Слово і Діло» як невиконані, ще 40 – виконані, а 17 – знаходяться в процесі виконання.

Відповідно цьому – рейтинг відповідальності мера Черкас на сьогоднішній день становить 38%, а безвідповідальності – 46%.

В цілому ж, за інформацією представників ініціативи, найбільше обіцянок Сергій Одарич дав у сфері регіонального розвитку і ЖКГ – 37 обіцянок. На другому місці сфера будівництва та інфраструктури – 27 обіцянок. По 16 обіцянок Сергія Одарича системою народного контролю «Слово і Діло» було зафіксовано у сфері благоустрою, транспорту, культури, спорту і туризму. А 15 – у сфері медицини та охорони здоров'я.

Черкаську міськадміністрацію на круглому столі представив заступник міського голови Юрій Гончаров. З боку громадськості в обговоренні взяв участь представник «ОПОРИ» Микола Макуха, заступник голови громадської організації «Демократичні перетворення України» Сергій Варич, преставники обласної організації «Комітету виборців України» Алла Юрковська та Черкаського обласного благодійного фонду «Паритет» Сергій Слинько.


Юрист черкаської організації Комітету виборців України Алла Юрковська, незважаючи на те, що за кількістю обіцянок Сергій Одарич входить в ТОП-10 мерів за оцінками системи «Слово і Діло» (10 місце), переконана, що на кінець каденції міського голови значна частина його обіцянок залишиться невиконаною.

«Ми зафіксували зокрема ті обіцянки, які він обіцяв у своїй передвиборчій програмі, а точніше в програмі Партії вільних демократів, яку він очолює. Ця програма має всі шанси десь на третину бути невиконаною. Наприклад, там наобіцяно заасфальтувати всі без винятку тротуари, вулиці Черкас. Або обіцянка очистити нашу владу від прислужників режиму Януковича і Тулуба. Враховуючи, як у нас формувався виконком, відразу помітно, що це абсолютний популізм», - сказала вона.

У той же час, Сергій Варич вважає, що «виборці голосували за Одарича, бо не дуже вчитувались в те, що він обіцяє».

«Його стратегія інша: він показує, що він зробив. У порівнянні з попередніми мерами Черкас, він зробив більше і зміг якісно донести виборцям про виконані справи», - зазначив голова «Демократичних перетворень України».

За словами керівника проектів та програм Черкаської обласного благодійного фонду «Паритет» Сергія Слинька, важливим досягненням Сергія Одарича на посаді міського голови є виконання його обіцянки про створення можливісті для участі громадськості у прийнятті владних рішень.

«Це показав представлений ним склад виконкому, до якого увійшли 7 представників громадськості. Ще одним досягненням міського голови є впровадження електронних консультацій з громадськістю: ця обіцянка поки виконується », - підкреслив він.

У процесі обговорення експерти висловили пропозиції з приводу вдосконалення системи моніторингу виконання обіцянок українських політиків, а також заявили про готовність співпрацювати з активістами проекту «Слово і Діло», щоб спільно відстежувати ефективність роботи місцевих чиновників міської та обласного рівнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: