В Кабміні не помітили невдоволення Європарламенту

Читать на русском

Вчора, 23 жовтня, Європейський Парламент схвалив резолюцію щодо Європейської політики сусідства, і рекомендував Раді ЄС підтримати рішення про підписання і тимчасове застосування Угоди про асоціацію з Україною у разі виконання визначених критеріїв.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету Міністрів.

Згідно з повідомленням Кабміну, дану резолюцію слід розглядати як важливе політичне рішення, що свідчить про широкий консенсус серед представників Європейського Парламенту щодо необхідності підписання Угоди про асоціацію з Україною під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді місяці поточного року.

Разом з тим, в Кабінеті Міністрів не прокоментували пунктів резолюції Європарламенту, де висловлюється жаль з приводу того, що Україна досі не виконала всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію, продовжує застосовувати вибіркове правосуддя, не завершила реформування виборчої та судової систем.

Тим не менше, Європарламент підтримав резолюцію про підписання Угоди про асоціацію з Україною, адже вірить зобов’язанням Президента Віктора Янукович та лідерів української опозиції, які, на думку Європарламенту, взяли на себе обов’язок завершити всі необхідні умови до проведення Вільнюського саміту.

Крім того, представники Європарламенту засудили торгівельні обмеження, що застосувала до України Російська Федерація.

Нагадаємо, що європейською стороною було висунуто до України 11 головних вимог, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Найболючішими питання на сьогоднішній день залишаються звільнення Юлії Тимошенко з-під арешту, внесення змін до виборчого законодавства та усунення недоліків при проведенні парламентських виборів у жовтні 2012 року (проведення довиборів в проблемних округах), а також прийняття закону про прокуратуру.

Підкреслимо, що підписати Угоду про асоціацію з ЄС в листопаді поточного року обіцяють Президент Віктор Янукович, прем’єр-міністр Микола Азаров, віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко, голова ВРУ Володимир Рибак, голова МЗС Леонід Кожара, радник Президента Андрій Гончарук, голова української делегації в ПАРЄ Іван Попеску та інші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: