Замість власних трамваїв Київ буде «штампувати» польські

Читать на русском

Так і не зумівши налагодити виробництво власних трамваїв, Київ вирішив звернутися до західного сусіда і організувати у себе виготовлення польських трамваїв.

«Зараз ми ведемо переговори з польською компанією щодо організації зборки сучасних трамваїв в Києві не лише для потреб столиці, а й для інших міст України», - зазначив радник голови КМДА з питань транспорту Олександр Кава, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

За його словами, в планах столичної влади – забезпечення Києва новими трамваями з низькою підлогою, які будуть зручними для людей з особливими потребами та батьків з дитячими колясками.

Нагадаємо, почати виробництво власних трамваїв з низькою підлогою на одному з київських депо обіцяв колишній голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко. «Цей трамвай тестуємо поки один. Він має ходову базу і двигун німецькі, але будемо локалізовувати виробництво цього трамвая в Києві на одному з депо. Таким чином трамваї ці будуть дешевші ніж у німецького виробника в кілька разів», - запевнив 29 квітня Бондаренко.

Він також обіцяв Києву перший 7-вагонний трамвай львівського заводу «Електрон», який курсуватиме на Троєщину, однак 5 жовтня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що перші трамваї львівського виробництва можуть з'явитися на маршрутах столиці лише в 2015 році. У тому ж році, за словами Кличка, повинен з'явитись і швидкісний трамвай на Троєщину.

Як повідомляло «Слово і Діло», столичні чиновники планують відновити трамвайне сполучення правого та лівого берегів Дніпра, повернувши трамвайну колію на міст Патона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: