Черкаські експерти дали оцінку 6 місяцям роботи Сергія Одарича

Читать на русском

У п'ятницю, 28 листопада проект «Слово і Діло» презентував моніторинг роботи міського голови Черкас Сергія Одарича.

Презентація та обговорення перших півроку роботи мера відбулася в рамках організованого активістами народного контролю регіонального круглого столу в Черкасах.

Участь в експертному обговоренні «6 місяців після повернення на посаду мера Черкас Сергія Одарича: перші результати, актуальні питання та проблеми» взяли представники муніципалітету, місцевих громадських організацій, а також журналісти черкаських медіа.

Так, за весь період своєї політичної діяльності Сергій Одарич дав 156 обіцянок, що були зафіксовані системою народного контролю «Слово і Діло». З них 49 отримали статус «не виконано», ще 40 були виконані, а 17 – перебувають у процесі виконання. Таким чином, у відсотковому вимірі рейтинг відповідальності черкаського мера складає 38%. Ще 49% обіцянок Сергія Одарича так і залишились невиконаними.

Керівник медіанапряму проекту «Слово і Діло» Євген Заїка відзначив, що сферами з найбільшим відсотком виконаних обіцянок черкаського мера стали будівництво та інфраструктура (23,81%), благоустрій (16,67%), регіональний розвиток і ЖКГ (14,29%), а також медицина і охорона здоров'я (11,9%). У той же час, ряд невиконаних обіцянок у цих самих сферах дає підстави вважати, що мерія все ж залишила без належної уваги інфраструктурні проекти (30,43% зобов'язань невиконано), медицину і охорону здоров'я (13,04%), а також культуру, туризм і спорт (13,04%).

Черкаську міськадміністрацію на круглому столі представив заступник міського голови Юрій Гончаров. З боку громадськості в обговоренні взяв участь представник «ОПОРИ» Микола Макуха, заступник голови громадської організації «Демократичні перетворення України» Сергій Варич, преставники обласного осередку «Комітету виборців України» Алла Юрковська та Черкаської обласної благодійної фундації «Паритет» Сергій Слинько.

В процесі обговорення експерти висловили пропозиції з приводу вдосконалення системи моніторингу виконання обіцянок українських політиків, а також заявили про готовність співпрацювати з активістами проекту «Слово і Діло», аби спільно відслідковувати ефективність роботи місцевих чиновників міського та обласного рівнів.

Нагадаємо, невдовзі жителі ще 6 обласних центрів зможуть оцінити рівень ефективності роботи своїх мерів. Деталі круглих столів, присвячених міським головам Чернівців, Сум, Одеси, Херсону, Миколаєва та Києва шукайте в анонсах «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: