Суд не дав Кличку виконати свою обіцянку: колектив «Жовтня» виселяють

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку мера Києва Віталія Кличка про передачу кінотеатру «Жовтень» трудовому колективу кінотеатру, київський апеляційний господарський суд прийняв рішення про виселення ТОВ «Кіноман» з приміщень кінотеатру.

Нагадаємо, місяць тому київський міський голова Віталій Кличко пообіцяв, що не дозволить відібрати «Жовтень», який став символом інтелектуального кіно для столичних глядачів. Він також повідомив, що 29 жовтня був внесений проект рішення про передачу кінотеатру «Жовтень» трудовому колективу кінотеатру і пообіцяв, що на наступній сесії Київради це рішення буде прийнято.

13 листопада Київрада передала в оренду ТОВ «Кіноман» цілісний майновий комплекс «Кінотеатр «Жовтень». Згідно з проектом рішення, Київрада передала кінотеатр в оренду компанії «Кіноман» без проведення конкурсу, а також звільнила від орендної плати компанії на період проведення реставраційно-відновлювальних робіт.

Однак, як зазначили в прокуратурі Києва, вказане рішення не вирішило судовий спір між прокуратурою та ТОВ «Кіноман», оскільки на момент розгляду справи в апеляційній інстанції договір оренди між Департаментом комунальної власності Києва і ТОВ «Кіноман» так і не був укладений.

За словами прокурора Києва Сергія Юлдашева, таким чином суд апеляційної інстанції підтвердив обґрунтованість доводів прокуратури про відсутність у ТОВ «Кіноман» законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру без оформлення орендних відносин.

«Враховуючи рішення апеляційної інстанції, саме столична влада сьогодні повинна зробити всі необхідні кроки для вирішення проблемної ситуації щодо оренди приміщень кінотеатру «Жовтень», - резюмував Юлдашев.

Читайте також: Міліція затримала винних у підпалі кінотеатру «Жовтень» - Аваков

Нагадаємо, в ніч на четвер, 30 жовтня, в центрі столиці сталася пожежа в культовому кінотеатрі «Жовтень». Мер Києва Віталій Кличко, який прибув на місце події, відразу ж пообіцяв жителям столиці відновити кінотеатр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: