Квіт звільняв викладачів, Нищук вводив санкції. Останній тиждень КМУ

Читать на русском

В останній тиждень роботи уряду Арсенія Яценюка міністри роздали 5 нових обіцянок перед тим, як скласти повноваження.

На першому засіданні Верховної Ради 8-го скликання прем'єр Арсеній Яценюк оголосив про складення повноважень, а вже за кілька годин вдруге був обраний головою українського уряду. За призначення Яценюка головою нового Кабінету міністрів проголосував 341 народний депутат.

Хто очолить керівні посади в українських міністерствах – поки достеменно невідомо, однак уже ясно, що до складу нового уряду не увійде Володимир Гройсман: депутати обрали колишнього віце-прем'єра новим спікером парламенту.

Народний контроль «Слово і Діло» вирішив промоніторити останній тиждень роботи Кабміну й обрав найцікавіші обіцянки. Протягом 19-26 листопада міністри роздали 5 нових обіцянок.

Зокрема , вже екс міністр культури Євген Нищук, пообіцяв створити серіал і художній фільм на тему АТО. У Мінкульті пообіцяли, що оголосять конкурс на кращий сценарій, а фінансування візьмуть на себе.

В свою чергу Арсеній Яценюк, пообіцяв до кінця року надати 50 мобільних житлових модулів для військовослужбовців в зоні АТО.

Разом з тим, за останній тиждень роботи, було виконано ще 5 обіцянок, які члени Кабінету міністрів давали раніше. Це звільнення Сергієм Квітом викладачів, які виступали проти української державності і підтримували ДНР та ЛНР. Також міністр освіти скоротив навчальне навантаження для викладачів, тепер воно становить 600 годин на рік. А міністр культури Євген Нищук, ввів санкції проти 14 російських діячів культури, які стали персонами нон-грата в Україні.

Єдине провальне забов'язання, зафіксоване системою народного контролю за останній тиждень – в пасиві прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, котрий так і не домігся для України безвізового режиму з ЄС.

Зазначимо, що даний склад уряду буде виконувати свої повноваження до обрання нового Кабінету міністрів, який Верховна Рада має затвердити 2 грудня. Таке рішення було ухвалено на засіданні коаліції.

«Прошу підтримати голосуванням затвердження нового складу уряду разом із програмою діяльності уряду на офіційному засідання 2 грудня», - заявив Гройсман.

Зволікання із призначенням урядовців пов’язане із необхідністю проведення консультацій прем’єра із фракціями. Крім того,як мінімум дві фракції не хочуть делегувати своїх представників у виконавчу владу.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: