Новий уряд може провести перше засідання на Донбасі

Читать на русском

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко пропонує провести одне з перших засідань нового уряду на Донбасі.

«Місцева влада Донбасу чекає від Києва не лише допомоги у вирішенні соціально-економічних та гуманітарних питань, бюджетних виплат, а й, у першу чергу, налагодження та посилення діалогу», - сказала Геращенко, яка зараз перебуває з робочою поїздкою в цьому регіоні, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії «Блок Петра Порошенка».

Так, для кращого розуміння проблематики регіону вона закликала провести одне з перших засідань нового уряду на Донбасі.

«Міністри мають не лише теоретично розмірковували над тим, яка допомога сьогодні необхідна Донбасу, а й на власні очі побачити проблематику регіону, відчути, чим він дихає, і вже виходячи з цього формувати відповідну державну політику. Неправильно, коли міністри та інші політичні фігури знаходять час на закордонні відрядження, але не знаходять час для того, щоб відвідати ці регіони», - вважає Геращенко.

На її думку, новообрані народні депутати, представники керівних органів, міністри повинні більше спілкуватися з населенням підконтрольних українській владі територій, доносити до них позицію Києва.

«Це сприятиме не лише налагодженню діалогу, а й вирішенню ключової проблеми – поверненню в повній мірі правопорядку на ці території», - зазначила Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: