Соболєв – за зняття депутатської недоторканності, а Гаврилюк ще гадає

Читать на русском

Зняття депутатської недоторканності – перше, що зробить «Самопоміч» у новій ВР, однак деякі депутати вважають – зарано.

Під час передвиборчих перегонів політична партія «Самопоміч» пообіцяла скасувати депутатську недоторканність. Зокрема її член та керівник громадського люстраційного комітету Єгор Соболєв, запевнив – це буде першим, що вони зроблять у Раді. Таку обіцянку зафіксував народний контроль «Слово і Діло».

«На нас лежить величезна відповідальність, тому що люди повірили, що люди без досвіду, які не були політиками можуть піти в парламент. В це повірило 13% виборців, це дуже велика відповідальність – не розчарувати їх. Тому перша дія «Самопомочі» у новому парламенті – це ініціювання зняття депутатської недоторканності. Це буде перша справа, яку ми візьмемо і зробимо», – заявив Соболєв.

Про бажання скасувати депутатську недоторканність заявили і у «Блоці Петра Порошенка». Зокрема, Юрій Луценко заявив, що його однопартійці ініціюватимуть зняття недоторканності не лише з депутатів, а і з суддів, посадових осіб та Президента.

А от вперше обраний депутатом Михайло Гаврилюк вважає, що скасовувати депутатську недоторканність наразі надто рано. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Пояснив він це тим, що такий статус допомагає депутатам боротися проти злочинців. «Саме недоторканність, як захист і зброя одночасно, допомогла багатьом народним обранцям в боротьбі з режимом Януковича», – переконаний Гаврилюк.

Водначас він додав, що проголосує за зняття недоторканності, оскільки обіцяв це виборцям.

«Я обирався мажоритарником, маю свій округ, і не маю права зрадити своїх виборців. Тому, як і обіцяв, буду голосувати за зняття депутатської недоторканності. Але зараз я розумію, і впевнений, з часом це зрозуміють і мої виборці, що ми робимо помилку, оскільки позбавляти депутатів недоторканності зарано. Зараз наша країна ще не готова до такого кроку. Поясню, чому. У нас досі не закінчилась революція, боротьба триває, але держава ще не змінилась. Мафія пустила своє коріння дуже глибоко, і щоб її викорінити, потрібен час і чималі зусилля», – написав Гаврилюк.

Знімати недоторканність потрібно тоді, коли в Україні закінчиться революція, зміняться люди в судовій системі, а корупціонери і мафіозі опиняться за гратами, переконаний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: