Яценюк хоче визнати Росію терористами

Читать на русском

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що Україна подала вже три позови до Європейського суду з прав людини щодо Російської Федерації.

Про це він сказав на останньому засіданні чинного складу уряду, пише «Слово і Діло».

«Ми подали три позови до ЄСПЛ на трильйонні відшкодування за дії Росії. Також хочемо визнання Росії терористами», - сказав Яценюк.

Він також констатував, що Україна і РФ «підписали домовленості в Мінську, прийняли необхідні закони (про особливий статус), виконали все по максимуму», в той же час Росія не зробила нічого. «Росія зобов'язана виконувати те, що підписала і пообіцяла всьому світу. 12 пунктів Мінського протоколу», - сказав Яценюк.

За словами прем’єра, українська влада «дуже хоче допомогти людям, які є заручниками російських бандитів, але ми не можемо доставити туди кошти і навіть гуманітарку». «Щойно Кремль забере бандитів і ми відновимо контроль, ми будемо здатні заплатити всі соцвиплати Луганську і Донецьку», - запевнив Яценюк.

Він також повідомив, що на територіях підконтрольних терористам залишилося близько 1,2 мільйонів пенсіонерів. «З них 600 000 вже отримують пенсії на наших територіях», - сказав голова Кабінету міністрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: