Томенко пропонує поміняти «народного депутата» на «члена парламенту»

Читать на русском

Радник президента України і кандидат у народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко пропонує замінити закріплений у Конституції термін «народний депутат України» на назву «депутат Верховної Ради» або «член парламенту».

«Зрозуміло, що коріння цього терміну ведуть до так званого народовладдя часів Радянської України. Проте останні події в Україні показали не лише невідповідність, а часом навіть дикість і цинізм цього терміну, коли «народні депутати» підтримували окупацію Криму чи агресію Росії на Сході України», - цитує Томенка прес-служба БПП, пише «Слово і Діло».

Як приклад, радник Президента запропонував згадати відмову народних обранців визнавати терористичними організаціями самопроголошені «ДНР» і «ЛНР», «або звернення до польського Сейму з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом щодо польського населення і засудити «злочинні діяння українських націоналістів». «І таких прикладів більше ніж достатньо», - зазначив Томенко.

Саме тому, на його переконання, коли вноситимуться зміни до Конституції, «треба робити ще один крок до перетворення Верховної Ради на парламент – ввести адекватну термінологію: замість «народного депутата» закріпити назву депутата Верховної Ради або члена парламенту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: