Через нестачу вугілля Україна змушена купувати російську електроенергію

Читать на русском

В Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України вирішили дозволити українським компаніям імпортувати електроенергію з Росії.

Відповідний документ підписали в Міненерго ще 14 листопада, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Апостроф».

В документі йдеться про те, що відомство не заперечує проти імпорту електроенергії з території Російської Федерації. Дозвіл на отримання потужностей до 1500 Мвт виданий такій собі компанії «Енергомережа».

«Враховуючи те, що в умовах зниження температури зовнішнього середовища і скорочення поставок вугілля на енергогенеруючі компанії ТЕС, очікується дефіцит генеруючих потужностей в об'єднаній енергосистемі України, Міненерговугілля не заперечує проти імпорту електричної енергії з Єдиної енергетичної системи Росії потужністю до 1500 Мвт», – зазначається в документі, підписаному заступником міністра енергетики Вадимом Улидою.

Читайте також: Російській електроенергії в Україні бути: Продан веде переговори

Коментуючи цей документ журналістам, міністр енергетики Юрій Продан заявив, що рішення про дозвіл імпорту електрики з території РФ було ухвалене на засіданні РНБО. Воно пояснюється необхідністю замістити перебої в постачання енергетичного вугілля.

Як уже повідомлялося у ЗМІ, 21 листопада Російська Федерація припинила постачання вугілля вітчизняним енергетичним компаніям «Центренерго» та ДТЕК.

Нагадаємо, 5 листопада Юрій Продан пообіцяв, що Україна не купуватиме вугілля у бойовиків ДРН та ЛНР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: