Остапюку Яценюк не указ: відсторонений глава «УЗ» повернувся на роботу

Читать на русском

Відсторонений раніше генеральний директор «Укрзалізниці» Борис Остапюк повернувся на робоче місце і розіслав в усі підрозділи телеграму про те, що приступає до виконання обов'язків гендиректора держпідприємства.

Про це йдеться в телеграмі, копією якої володіє «Обозреватель», інформує «Слово і Діло».

«Оголошую, що з 20.11.2014 приступив до виконання посадових обов'язків генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України», - йдеться в тексті телеграми.

Нагадаємо, 8 вересня прес-служба уряду повідомила, що гендиректор «Укрзалізниці» Борис Остапюк відсторонений від виконання обов'язків на час перевірки фінансово-господарської діяльності «Укрзалізниці». Перевірку діяльності Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниці») ініціював особисто прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

16 жовтня співробітники Служби безпеки спільно з Генеральною прокуратурою України провели обшуки в офісі «УЗ» та ДП «Укрзалізничпостач». У результаті обшуку було вилучено понад 7 мільйонів гривень та 1 мільйон доларів готівкою.

Остапюк і гендиректор «Укрзалізничпостач» Олександр Лозинський покинули межі України за день до обшуків. За даними джерел, вони були завчасно повідомлені про хід слідства, запланованих обшуках і застосування запобіжного заходу у вигляді арешту.

Як зазначає видання, керівництво Мінінфраструктури намагалося схилити Остапюка до написання заяви про відставку, однак той відмовився і фактично по-рейдерськи захопив підприємство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: