За п'ять місяців Білоус не зміг виконати жодної обіцянки

Читать на русском

На чолі Державної фіскальної служби України Ігор Білоус не зміг виконати жодної з даних ним обіцянок. Станом на сьогоднішній день, як зафіксувало «Слово і Діло», всі дев’ять його заяв мають статус «в процесі».

Зокрема, головний фіскал України обіцяв списати безнадійні податкові борги підприємцям територій, що постраждали під час АТО, а також скоротити єдиний податок для деяких груп фізичних та юридичних осіб-підприємців в 1,5-2 рази.

Крім того, 28 жовтня на конференції «Свіжий погляд на Україну» Білоус заявив про готовність подати у нову Верховну Раду законопроект про податкову реформу. Він також пообіцяв провести атестацію особового складу Державної фіскальної служби.

З інших його заяв звертає на себе увагу обіцянка покласти край контрабанді, зокрема спирту, щоб внутрішні потреби закривалися виключно за рахунок власних виробників. Білоус також взяв на себе зобов'язання не підвищувати ставки акцизів в 2015 році.

Наприкінці травня поточного року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що в результаті реорганізації Міністерства доходів і зборів України в Україні була створена Державна фіскальна служба. 8 липня Кабінет міністрів України затвердив положення про Державну фіскальної службі, тим самим остаточно ліквідував Мінсдох.

Згідно з постановою, Державна фіскальна служба є центральним органом виконавчої влади, вона несе відповідальність за реалізацію державної політики у сфері справляння податків і ведення митної справи.

Главою фіскальної служби став Ігор Білоус, який до цього займав посаду першого заступника міністра доходів і зборів з питань податкової політики - голови комісії з ліквідації Міністерства доходів і зборів.

У загальній складності системою «Слово і Діло» зафіксовано 21 обіцянку Білоуса, які він дав як на чолі Державної фіскальної служби, так і в якості першого заступника міністра доходів і зборів. Рейтинг його відповідальності, станом на 24 листопада, становить 14% - всього він виконав 3 обіцянки, ще 17 його заяв знаходяться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: