Стратегія економічного розвитку – український "ривок"

Читать на русском

У вівторок 22 жовтня 2013 року міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов заявив, що за два місяці представить стратегію розвитку економіки України. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на РБК.

Напрацювання стратегії викликано необхідністю економічного "ривка", - заявив міністр. Схоже, з часів "Українського прориву" Анатолія Кінаха, це слово не втрачає актуальності.

Хоча, продовжив міністр, сьогодні економіка України уже перебуває на 38 місці в світі. Схоже, плани Віктора Януковича прорватись в двадцятку кращих економік світу таки збуваються. Принаймні, в статистиці міністерства, яке буде проривати. Але й тут не обійшлось без "ложки дьогтю". Для "ривка" в двадцятку треба забезпечити щорічне зростання інвестицій в чотири рази і на 11% - зростання експорту. А входження до 20 кращих економік, виявляється, заплановане лише на 2020 рік. Шкода лише що в 2010 році ми пропустили входження в 10-ку кращих.

За словами міністра економрозвитку ці питання дозволить вирішити стратегія, яка складатиметься з 11 блоків і включатиме в себе створення сприятливих умов для підприємництва. Нарешті, за словами Ігоря Прасолова будуть систематизовані пільги для підприємств, бо "ми даємо пільги, а ефект мінімальний". Відтепер за надані пільги вимагатимуться відповідні обсяги виробництва.

Відповідно до даних проекту "Слово і діло" рейтинг відповідальності Ігоря Прасолова складає 18%. Він має 2 виконані і 1 не виконану обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: