Росія становить загрозу для європейського континенту - глава МЗС Грузії

Читать на русском

Російська Федерація становить загрозу для всієї Європи. Про це заявила міністр закордонних справ Грузії Тамара Беручашвілі, перебуваючи з офіційним візитом в Празі, передає «Слово і Діло», посилаючись на Радіо Свобода .

«Я переконана, що Росія сьогодні представляє загальну загрозу. Вона є серйозним викликом не тільки для Грузії, але і для європейського континенту», - повідомила Беручашвілі.


За її словами, «Росія виступає проти міжнародного правового порядку, який довгі роки не порушувався, і проти рівноправних країн, які обрали право на власний розвиток». Глава МЗС Грузії Тамара Беручашвілі зазначила, що нинішня зовнішня політика Росії загрожує всім країнам східноєвропейського регіону.

«Україна, Молдова чи Грузія не є ізольованими випадками. Це реакція Росії на рішення тих країн, які продовжують зближення з Європою», - додала керівник дипломатичного відомства Грузії.


Читайте також: Європа продовжуватиме вводити санкції проти Росії


Слід зазначити, що Міністр закордонних справ ЧР Лубомір Заоралек в ході прес-конференції, що послідувала за зустріччю зі своєю колегою, піддав критиці сумніви  в територіальній цілісності Грузії і оцінив позицію Тбілісі з питання Абхазії і Південної Осетії, незалежність яких Чеська Республіка не визнає .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: