Українці хочуть скасування перемир'я

Читать на русском

Скасування перемир'я і завершення АТО підтримують на Заході, а відокремлення цих територій від України – на Донбасі.

36% українців вважають, що необхідно скасувати перемир'я і завершити АТО до повного відновлення української влади на всьому Донбасі. Про це засвідчують результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», передає «Слово і Діло».

Суттєва більшість українців – 71% виступають проти відокремлення від України територій так званих ДНР та ЛНР. 17% опитаних – за надання Донбасу більшої самостійності або федеративного статусу краю, але у складі України. І лише 9% виступають за відокремлення цих територій від України.

43% респондентів позитивно ставляться до підписання перемир'я з представниками так званих ДНР та ЛНР, приблизно стільки ж (44%) – негативно.

Читайте також: Карта біженців станом на 13 листопада 2014 року (інфографіка)

Як показало опитування, абсолютна більшість українців (74%) також вважають, що Україна має бути унітарною державою, 15% – виступають за федералізацію.

Опитування проводилось 6-13 листопада 2014 року методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Було опитано 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,8%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: