Тимошенко наполягає на знятті недоторканності з Порошенка

Читать на русском

Фракція «Батьківщина» пропонує позбавити недоторканності Президента, народних депутатів і суддів.

Про це сьогодні, 18 листопада, повідомив народний депутат від «Батьківщини» Андрій Кожем'якін, передає «Слово і Діло».

«Ми пропонуємо нашим колегам з інших фракцій розглянути саме наш законопроект, який передбачає зняття недоторканності не тільки з народних депутатів, а й з президента і суддів, оскільки відповідно до статті 24 Конституції всі громадяни України рівні», - зазначив нардеп.

Раніше однопартієць Кожем'якіна Андрій Павловський також пообіцяв, що в новій Верховній Раді в першу чергу буде ухвалено рішення про зняття недоторканності з усіх чиновників, суддів і народних депутатів в продовження системної люстрації.

Таким чином, ці заяви членів партії «Батьківщина» можна розцінювати як популізм, так як схожу пропозицію ініціювати у Верховній Раді VIII скликання процес скасування недоторканності з вищих посадових осіб було озвучено головою партії «Блок Петра Порошенка» Юрієм Луценко ще місяць тому - 27 жовтня.

Крім того, скасувати депутатську недоторканність у своїй передвиборчій програмі на позачергових виборах парламенту обіцяла і партія Андрія Садового «Об'єднання «Самопоміч».

Варто відзначити, що позбавити депутатів недоторканності обіцяли дуже багато політиків, але, як зафіксувало «Слово і Діло», жоден з них свою обіцянку не стримав. Залишається сподіватися, що майбутня коаліція спільними зусиллями все-таки зробить народних обранців трішки ближче до народу і скасує депутатську недоторканність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: