Лазоришинець військово зобов'яже усіх медиків

Читать на русском

Міністерство охорони здоров'я України спільно з Міністерство оборони внесить зміни до законодавства стосовно військового обов’язку усіх медиків. Така ініціатива визнає усіх медичних працівників військовозобов’язаними.

Про це повідомив в.о міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«До сьогодні залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим в зоні АТО. Ми зіткнулись з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформлюють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не має бути і ми цю ситуацію виправимо у найближчий час», - зазначив він.

За словами Лазоришинця, медичний персонал буде братися на військовий облік за профілем підготовки та включатися до мобілізаційного резерву.

А також додав, що останні 6 років у більшості медичних ВНЗ не було військової підготовки, що й викликало прогалини у знаннях цивільних лікарів. Тому готуються нормативно-правові акти, що врегулюють це питання.

Читайте також: Аваков не здасть Україну без бою: країна готується до вторгнення Росії

Нагадаємо, нещодавно радник Президента України Ольга Богомолець заявила, що найближчим часом в Україні пройде загальна військово-медична мобілізація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: