Безвізовий режим з ЄС – у черзі за Молдовою

Читать на русском

Глава литовського МЗС Лінас Лінкявичюс заявив, що Україна вже готова перейти від першої фази плану дій з лібералізації візового режиму з Євросоюзом. І, ніби між іншим, натякнув на те, що наш сусід – Молдова уже перебуває на другій фазі. Про це повідомляє проект «Слово і діло» з посиланням на "Коммерсантъ".

Нагадаємо, що Віктор Янукович в січні, а Сергій Тігіпко в березні 2011 р. заявляли, що скасування віз для поїздок в ЄС відбудеться в тому ж році. А 8 червня 2010 року Борис Колесніков анонсував, що безвізовий режим з Євросоюзом почне діяти з 1 січня 2012 року.

Очільник литовського МЗС на нагальне для українського менталітету питання, хто ж перший отримає спрощений режим ми чи Росія, відповісти так і не зміг. Але з більшою твердістю заявив, що Молдова може отримати безвізовий статус вже в наступному році. А в Україні взагалі – все якось складніше проходить, - сказав Лінас Лінкявичюс.

Зауважимо, що Молдова спромоглась обігнати Україну в європотугах навіть зважаючи на невирішену проблему Придністров'я та те, що і Партія Регіонів і Об'єднана опозиція у програмах на виборах 2012 року мали однаковий пункт щодо скасування візового режиму з ЄС.

Відповідно до даних проекту «Слово і діло», рейтинг Віктора Януковича складає 34%, виконання власних обіцянок Партією регіонів - 21%, а Об'єднаною опозицією – 25%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: