На проведення Олімпіади в Україні доведеться викластись більше, ніж на Євро

Читать на русском

Урядові аналітики підрахували, що проведення чемпіонату світу з баскетболу Євробаскет-2015 обійдеться державному бюджету України дешевше, ніж Євро-2012. Однак проведення Олімпіади-2022 на західній Україні буде затратнішим, адже для неї доведеться побудувати ще більше інфраструктурних об’єктів, ніж будувалося до футбольної першості.

Про це повідомляє портал «Слово і Діло» з посиланням на Інформаційно-аналітичний бюлетень Кабінету Міністрів.

Попередньо для участі в проведенні Олімпіади-2022 на території України включено три місця: Львів, село Тисовець (Львівська область) та село Боржава (Закарпатська область). Заявку до Міжнародного олімпійського комітету на проведення Олімпіади в Україні планується подати до 14 листопада поточного року.

В разі якщо заявка України буде обрана для проведення Олімпіади, більша частина коштів буде витрачена на розбудову відповідної спортивної інфраструктури - 5 льодових палаців (для фігурного катання, хокею, шорт-треку і керлінгу), відкритий льодовий стадіон, олімпійське селище, мультимедійний центр, гірськолижні траси і трампліни. До того ж, потрібно значно покращити транспортну інфраструктуру регіону.

На базі Нацагентства з підготовки до Євро-2012 було створено Національне агентство інфраструктурних проектів, яке займатиметься розвитком спортивної, туристичної, транспортної та соціальної інфраструктур. Також Нацагенство опікуватиметься підготовкою до проведення європейської першості з баскетболу у 2015 році та отриманням права на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор у 2022 році.

За словами урядових аналітиків, для проведення Євро-2012 в Україні держава інвестувала понад 4 млрд. євро, на проведення Євробаскету-2015 разом з приватними інвесторами держава витрать 4,3 млрд. грн. Точна суми витрат на проведення Олімпіади-2022 поки що не оголошувалась.

Разом з тим зазначимо, що опозиція звинуватила владу в розкраданні  близько 10 млрд. грн. в ході підготовки до футбольної першості в Україні, в зв’язку з чим опозиціонери пообіцяли провести розслідування фінансових махінацій влади.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович пообіцяв, що Україна також подасть заявку на проведення наступного єврочемпіонату з футболу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: