Чия коаліція за історію вітчизняного парламентаризму була найменшою?

Читать на русском

Парламентська коаліція «Європейський вибір», яка існувала у Верховній Раді VII скликання була найбільш чисельнішою за кількістю депутатів у порівнянні з усіма попередніми.

Такого висновку можна дійти, проаналізувавши інфографіку «Історія парламентських коаліцій у Верховній Раді України», яку розробили спеціалісти «Слова і Діла».

Так, до складу коаліційного об'єднання «Європейський вибір» входило 250 народних депутатів із 6 парламентських фракцій і депутатських груп. В той же час, найменша кількість коаліційних учасників була зафіксована у ВРУ VI скликання. Тоді до складу коаліції Демократичних сил увійшло лиша два політичні учасники - Блок Юлії Тимошенко та НУНС (227 депутатів), однак проіснувало відповідне утворення трохи менше року (з 30 вересня 2007 по 16 вересня 2008).

Натомість найменшою за кількістю учасників була коаліція національного розвитку, стабільності та порядку. В останній було зафіксовано лише 218 народних обранців.

Нагадаємо, що поки відбуваються перемовини щодо ймовірних учасників майбутньої коаліції парламентських сил у ВРУ VIII скликання, «Слово і Діло» уже запропонувало своє бачення щодо можливих моделей коаліційного утворення у новому парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: