На Львівщині і у Києві найбільше розчаровані партією Порошенка

Читать на русском

Політична партія «Блок Петра Порошенка» понесла електоральні втрати у всіх без виключення регіонах України.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті ЦВК по завершенню підрахунку голосів виборців на позачергових виборах народних депутатів, що пройшли в Україні 26 жовтня, інформує «Слово і Діло».

Так, лідерами серед областей західної України стали Львівщина (мінус 49,5% - різниця між відсотком підтримки Петра Порошенка на президентських виборах у травні 2014 і його партії на парламентських у жовтні 2014), Тернопільщина (мінус 40,9%) та Івано-Франківщина (мінус 46,88%).

На сході України президентська партія найбільше зазнала рейтингових втрат у Дніпропетровській (мінус 25,24%) і Запорізькій областях (мінус 21,21%). На півночі — у Київській (мінус 37,39%) і Житомирській областях (35,61%), на півдні — Херсонській (мінус 26,45%) і Миколаївській областях (мінус 25,33%), а у центрі — в Черкаській (мінус 32,11%) та Полтавській областях (мінус 31,31%).

Варто відзначити, що найбільші електоральні втрати в цілому по Україні «Блок Петра Порошенка» зазнав на Львівщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині та місті Києві (мінус 40,15%).

В той же час, це не завадило столиці України та Львівщині продовжити залишатися лідерами серед інших регіонів, виборці яких, дали найбільшу кількість голосів на підтримку «Блоку Петра Порошенка» (Львівська область за БПП — 278836 голосів, м. Київ — 285082). 

Читайте також: Холодний душ для БПП, або кінець «медового місяця» із виборцем

До списку останніх також увійшла і Вінничина. На батьківщині Порошенка його політичну силу підтримало 273289 виборців, а одномандатні виборчі округи №11 та №12, де перемогли кандидати Олександр Домбровський та Олексій Порошенко, стали округами-рекордсменами за кількістю голосуючих в підтримку «Блоку Петра Порошенка» у порівнянні з результатами у всіх інших мажоритарних округах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: