На посту Президента Порошенко виконав тільки п'яту частину своїх обіцянок

Читать на русском

Проект «Слово і Діло» зафіксував 93 обіцянки Президента України Петра Порошенка за час його роботи на нинішній посаді.

При цьому 68 з них, станом на 7 листопада, мають статус «в процесі», тобто згодом можуть виявитися як виконаними, так і проваленими.

4 обіцянки Глави держави мають особливий статус і переміщені в архів у зв'язку з неможливістю їх виконання з тих чи інших причин. У той же час 17 обіцянок Президента України отримали статус «виконано», а ще чотири - «не виконано».

Зокрема, Порошенко, як і обіцяв, представивНаціональний план реформ до 2020 року, підписав закон про люстрацію і наділив особливим статусом окремі райони Донбасу. Також Президент дотримав свою обіцянку щодо забезпечення волевиявлення військових в зоні АТО під час виборів до Верховної Ради 26 жовтня.

Крім того, Порошенко встановив в Україні нове свято 14 жовтня - День захисника нашої Вітчизни, який не буде збігатися зі святкуванням Дня захисника Вітчизни в Росії 23 лютого.

Водночас обіцянку не допустити перешкоджання в роботі комісії з розслідування обставин загибелі близько 300 людей в результаті збивання Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», яке Петро Олексійович дав 19 липня, йому виконати не вдалося. Станом на 29 липня, як зафіксувало «Слово і Діло», міжнародні експерти з Австралії та Нідерландів, а також місія ОБСЄ не змогли розпочати розслідування катастрофи Boeing 777. Сепаратисти під різними приводами не пускали фахівців на місце падіння літака.

Порошенко також обіцяв, що контрольно-прикордонний пункт «Ізварине» в Луганській області запрацює до кінця жовтня, однак станом на сьогодні КПП «Ізварине» залишається непідконтрольним український силовикам і прикордонникам, а через прикордонний пункт кожен день заходять нові збройні колони з Росії.

Серед решти заяв Глави держави звертає на себе увагу обіцянка про створення вільної економічної зони на Донбасі із спеціальним режимом торговельних відносин з Євросоюзом і Росією. Також Порошенко пообіцяв модернізувати вітчизняний військовий флот і оснастити його сучасною зброєю.

Разом з тим, Президент пообіцяв, що ніколи не допустить розколу України через мовне питання, а також запевнив, що Україна ніколи не змінить лінії державного кордону.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 172 обіцянки Петра Порошенка, які він дав як на посту Глави держави, так і будучи народним депутатом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: