Хто з безвідповідальних депутатів знову проходить до парламенту

Читать на русском

П'ять парламентарів із першої двадцятки рейтингу найбезвідповідальніших народних депутатів Верховної Ради України VII скликання не проходять до парламенту VIII скликання.

Такого висновку спеціалісти «Слова і Діла» дійшли за підсумками аналізу попередніх даних опрацьованих протоколів з результатами дострокових парламентських виборів 2014 року, що містяться на сайті ЦВК.

Так, відповідно до них, у новому парламенті не буде лідера КПУ Петра Симоненка (№4 у рейтингу безвідповідальних депутатів), Олега Канівця (№12), Володимира Яворівського (№12) і Сергія Терьохіна (№14). Крім того, за попередніми підрахунками, поки не проходить до нового парламенту по списку «Блоку Петра Порошенка» і Сергій Куніцин, який посів 11 місце у рейтингу безвідповідальних депутатів минулого скликання.

Разом з тим, решта 13 народних обранців, що зарекомендували себе у минулому скликанні як законотворці, що не тримають власного слова перед виборцями, знову пройшли до парламенту. Серед останніх – Костянтин Жеваго, Андрій Шипко, Віктор Бондар, Тетяна Бахтеєва, Олег Ляшко, Ігор Єремеєв, Степан Івахів, Віктор Чумак, Андрій Іллєнко, Юрій Бублик, Сергій Каплін та Дмитро Андрієвський.

Варто зазначити, що ще 3 народних депутата ВРУ VIII скликання з відповідної 20-ки – Борис Колесніков, Геннадій Зубко та Анатолій Близнюк – не брали участь у парламентській виборчій кампанії 2014 року.

З повним переліком народних депутатів з рейтингу безвідповідальних парламентарів ВРУ VII скликання, які знову проходять до нового парламенту, можна буде ознайомитись після оголошення офіційних результатів виборів ЦВК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: