Порошенко найбільше «втрачає» на Львівщині, Тернопільщині і у Києві

Читать на русском

Івано-Франківська, Тернопільська і Львівська області продовжують бути лідерами серед регіонів, в яких підтримка Блоку Петра Порошенка найбільше впала у порівнянні із результатом самого Петра Порошенка на дострокових президентських виборах у травні 2014 року.

Такого висновку можна дійти, проаналізувавши динамічну карту електоральних втрат, підготовлену спеціалістами «Слова і Діла».

Так, якщо аналізувати дані ЦВК станом на 10.57 29 жовтня 2014 року, у Львівській області підтримка президентської політичної сили знизилась у порівнянні із результатом Порошенка на президентських виборах на мінус 49,5%. На другому місці Івано-Франківщина, де відповідний показник склав мінус 46,9%. Третя позиція у Тернопільщини, де різниця підтримки у травні і жовтні 2014 року склала 40,92% в сторону зменшення.

Серед решти областей, де також прослідковуються «електоральні втрати Петра Порошенка» варто відзначити Київщину (мінус 37, 46%), Житомирщину (мінус 35,74%), Волинь (мінус 35,52%) та місто Київ (мінус 40,15%).

Крім того, слід відзначити, що навіть на рідній для Порошенка Вінничині, показники підтримки Блоку Петра Порошенка зменшились на 29,84 у порівнянні із виборами Президента України у травні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: