Яценюк пропонує публічне обговорення кандидатур міністрів

Читать на русском

Прем'єр-міністр пропонує політичним силам, які планують сформувати парламентську коаліцію, до понеділка подати кандидатури власних міністрів для публічного обговорення.

Про це Арсеній Яценюк розповів на прес-конференції 29 жовтня, передає кореспондент «Слова і Діла».

Лідер партії «Народний Фронт», що, за попередніми підрахунками, перемогла в багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах до Верховної Ради, пропонує «Блоку Петра Порошенка», «Самопомочі», «Батьківщині» та «Радикальній партії Олега Ляшка» до понеділка, 3 листопада, запропонувати для публічного обговорення власні кандидатури на посади членів Кабінету міністрів України.

«Звертаюсь до всіх політичних партій, які щойно перерахував, з тим, щоб до понеділка офіційно представити кандидатури на посади членів Кабінету міністрів з окресленням сфери повноважень, яку така кандидатура може взяти... Тому кожен кандидат від відповідної політичної партії проходить процедуру публічних коаліційних слухань, які транслюватимуться в прямому ефірі так само, як транслювалось призначення єврокомісарів в Європейській Комісії», – пояснив прем'єр-міністр.

Натомість, тим учасникам коаліційних переговорів, які не підтримають пропозицію Яценюка щодо принципів формування уряду, лідер «Народного Фронту» пригрозив відмовою своєї політичної сили від участі в процесі формування коаліції. 

«Якщо мій підхід не підтримується, тоді хтось інший буде формувати коаліцію», – сказав голова уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: