Розподіл мандатів у ВРУ VIII скликання (остаточний підрахунок)

Читать на русском

Станом на 11.57 10 листопада, згідно офіційно опублікованих даних ЦВК щодо результатів дострокових парламентських виборів 2014 року, політична партія «Блок Петра Порошенка» отримує 132 депутатських мандата в новому парламенті.

Про це свідчать дані підрахунку відсотків, отриманих ключовими політичними силами на виборах і проаналізовані фахівцями системи народного контролю «Слово і Діло».

Так, із 132 мандатів Блоку Петра Порошенка, 63 проходять за списком, 69 – по мажоритарних округах. 82 депутати (64 по списку і 18 мажоритарників) за попередніми підрахунками проводить до нового парламенту «Народний фронт» Арсенія Яценюка.

Об'єднання «Самопоміч» має всі шанси бути представлене 33 народними обранцями (32 по списку і 1 мажоритарник). Опозиційний блок проведе до ВР 29 депутатів (27 по списку, 2 мажоритарники), Радикальна партія Олега Ляшка – 22 парламентаря (всі – по списку), ВО «Батьківщина» – 18 (16 по списку і 2 мажоритарники). 6 депутатами в новому скликанні парламенту буде представлено ВО «Свобода», по одному депутату від ВО «Заступ», Правий сектор, «Сильна Україна» та «Воля».

Ще 96 народних депутатів станом на 11.57 10 листопада проходять до Верховної Ради VIII скликання в якості самовисуванців.

(Ред.: кількість депутатів від тієї або іншої політичної партії може змінюватись в залежності від відсотка голосів, отриманих в результаті виборів).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: