Слідом за Порошенком «золоті гори» бійцям АТО обіцяє Яценюк

Читать на русском

Для старших офіцерів, які беруть участь в антитерористичній операції, Кабінет міністрів обіцяє встановити зарплати в розмірі 21 925 гривень.

Про це на засіданні уряду повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Що стосується молодших офіцерів, то вони, за словами Шлапака, отримуватимуть 17 840 гривень, а рядові і молодший начальницький склад - 10 447 гривень.

«Все це вимагає виділення додаткових коштів з резервного фонду державного бюджету в сумі 243 млн 333 тис. грн. Саме ці кошти виділяємо сьогоднішньою постановою і описуємо порядок виділення цих коштів», - заявив міністр фінансів.

Шлапак також зазначив, що на сьогоднішній день зарплата учасників АТО в однаковому званні з Міноборони, СБУ, Національної гвардії істотно відрізняється. При цьому найбільше грошове забезпечення отримують військовослужбовці Міністерства оборони, а найменше - Національної гвардії України.

Разом з тим Шлапак додав, що новий рівень зарплат планується встановити на період до кінця 2014 року, починаючи з жовтня.

Найвідомішу обіцянку щодо істотного підвищення рівня грошового забезпечення бійцям антитерористичної операції, напередодні президентських виборів дав чинний Президент України Петро Порошенко. Зокрема, будучи кандидатом на посаду Глави держави, Порошенко запевнив, що солдати української армії, які беруть участь в бойових діях, будуть отримувати 1000 грн в день вже з 26 травня. Однак, як відомо, ця обіцянка Петра Олексійовича ще в червні отримала статус «не виконано».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: