Нова система оплати проїзду в Києві запрацює ще не скоро

Читать на русском

Заступник голови Київської міської держадміністрації Михайло Костюк вважає, що нова система оплати проїзду в міському транспорті, яка передбачає введення електронних квитків, запрацює з середини 2014 року.

Про це він сказав на засіданні колегії КМДА, на якому було презентовано проект впровадження «Єдиного квитка», передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу міськадміністрації.

«Олександр Попов поставив перед нами сьогодні завдання запустити в дію електронний квиток. Утім, знадобиться щонайменше півроку для тестової експлуатації системи. На мою думку, реальний механізм електронного наскрізного розрахунку й діюча система оплат може почати працювати з середини 2014 року», – зазначив Костюк.

Заступник голови КМДА також додав, що зміна принципу обрахування вартості буде максимально лояльною для оптового користувача, в той час як ситуативний користувач сплачуватиме економічно обґрунтовану ціну.

Костюк разом з тим повідомив, що паралельно з введенням «Єдиного квитка» в міському транспорті Києва буде впроваджуватися система електронного обліку пасажирів, яку планується запустити за кошти приватного інвестора.

Зі слів чиновника, зазначена система електронного обліку передбачатиме встановлення відповідного обладнання, терміналів для продажу квитків і створення центру, завданням якого буде підтримка роботи автоматизованої системи обліку пасажирів та оплати за проїзд.

Потенційні інвестиції в проект Костюк оцінив в 100 млн. грн., при цьому компенсовувати витрати інвестора розраховують за рахунок певного відсотка від виручки пасажирського транспорту.

В КМДА очікують, що перехід на електронну систему оплати проїзду дозволить збільшити дохідність комунального транспорту на 15-30%.

Нагадаємо, раніше голова КМДА Олександр Попов запевняв, що єдиний квиток на проїзд громадським транспортом буде запроваджено з 1 січня 2014 року.

При цьому голова КМДА обіцяв, що диференційована оплата проїзду в метро почне впроваджуватись вже в 2013 році.

Разом з тим, згідно з іншою обіцянкою Попова, після введення «Єдиного квитка» тарифи на проїзд для пільговиків та бюджетників залишаться незмінними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: