Полторак стане героєм - рятівником Міноборони

Читать на русском

Оскільки в Міністерстві Оборони за останній час були численні кадрові зміни і це істотно послабило його діяльність новий Глава Міноборони Степен Полторак 20 жовтня доповість Президенту, як планує «врятувати становище» і які реформи проведе.

Про це Петро Порошенко розповів в ході спілкування зі ЗМІ, пише «Слово і Діло».

«Нам потрібно було підняти бойовий дух, забезпечити наступальні операції, зламати стратегію нашого противника. До жовтня всі ті завдання були виконані. Після підписання мінського протоколу перед Збройними силами стоять кардинально інші завдання», - пояснив Порошенко.

За словами Президента, необхідно «кардинально змінити роботу всього оборонного відомства і всіх секторів безпеки».

«Треба на якісно новий рівень підняти координацію Міноборони та Нацгвардії - думаю, генерал Полторак це оптимальна фігура, яка зможе це зробити. Визначити пріоритети - по закупкам, напрямки використання коштів і ресурсів - визначали командувач АТО і Генштаб. Чітко розділити функції Генштабу та Міноборони, тому що зараз існує велика дублювання. Налагодити співпрацю з волонтерами. Визначити співпрацю з нашими міжнародними партнерами. Забезпечити логістику, яка була зруйнована за останні 20 років», - зазначив Порошенко.

Також, Глава Держави відзначив, що необхідно забезпечити стратегію розвитку оборонної системи держави, розробку та зміни до Військової доктрини.

«Всі ці питання були обговрені і вже в понеділок, 20 жовтня Полторак мені буде доповідати по зміні структури і нормативної документації», - додав Порошенко.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: