Кримінальної відповідальності за голосування чужими картками не буде

Читать на русском

Ще 18 липня 2012 року Микола Томенко пообіцяв запровадити кримінальну відповідальність за голосування чужими картками і не виконав свою обіцянку.

Запровадження кримінальної відповідальності за голосування чужими картками є одним з першочергових кроків об'єднаної опозиції в новому парламенті. Про це заявив в інтерв'ю «Газеті по-українськи» Микола Томенко і не дотримав власного слова, передає система народного контролю «Слово і Діло».

«Надзвичайний законопроект, який перетворить Верховну Раду у відповідальний орган - це кримінальна відповідальність за голосування чужими картками і відкликання депутата», - сказав він.

У результаті, лідери опозиційних фракцій — Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок — внесли на розгляд парламенту законопроект №2012 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу», яким запропоновано запровадити кримінальну відповідальність для депутатів усіх рівнів за порушення процедури голосування. Але 9 вересня 2014 року проект не було включено в порядок денний. А повноваження Верховної Ради сьомого скликання достроково припинив 26 серпня 2014 року Президент України Петро Порошенко

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: