Порошенко пропонує посаду міністра оборони командувачу Національної гвардії

Читать на русском

Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради подання про призначення генерал-полковника Степана Полторака на посаду міністра оборони України.

Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

За словами Президента, запропонувати цю посаду саме Полтораку його спонукали успіхи останнього у розбудові Національної гвардії та його авторитет серед військових.

«Для мене основною була ваша професійна і патріотична позиція, порядність, рішучі кроки з розбудови фактично з нуля системи Національної гвардії, дисципліна у військах, твердий бойовий дух», - пояснив свій вибір Порошенко у розмові з Полтораком.

Розгляд кандидатури Верховною Радою, імовірно, відбудеться завтра, 14 жовтня, під час останнього пленарного засідання українського парламенту VII скликання. Тоді ж має бути ухвалена низка антикорупційних ініціатив, що сприятимуть подоланню корупції, у тому числі в армії. Проголосувати за відповідні закони керівників депутатських фракцій та груп Президент переконуватиме сьогодні ввечері.

Читайте також: Гелетей незадоволений політичними амбіціями командирів батальйонів

Нагадаємо, вчора Петро Порошенко заявив, що задовольнив рапорт Валерія Гелетея про звільнення з посади міністра оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: