Кандидат Яценюка за два роки в парламенті виконав лише одну обіцянку

Читать на русском

Незважаючи на виборчий лозунг «перевірено справами», загальний рейтинг ефективності народного депутата і кандидата в народні депутати по одному із мажоритарних округів Києва Леоніда Ємця за підсумками Верховної Ради VII скликання наразі не перевищує і 5%.

Такий висновок слідує за підсумками моніторингу фактів виконання обіцянок нардепа аналітиками системи народного контролю «Слово і Діло».

Зокрема, протягом поточного скликання парламенту системою народного контролю було зафіксовано 19 обіцянок нардепа, більшість з яких, наразі, так і залишаються в процесі.

Виключенням можна ввжати виконану обіцянку Ємця щодо підтримки законопроекту про вибори мерів у два тури, а також не реалізоване прагнення парламентаря внести до ВРУ окремий (а не альтернативний) законопроект про внесення змін до Розділу VIII Конституції України "Правосуддя", про що він заявив 26 липня 2013 року.

Разом з тим, варто зауважити, що число виконаних та не виконаних обіцянок Леоніда Ємця може змінитись уже найближчим часом, адже в тому випадку, якщо обіцянки політика, котрі наразі знаходяться у процесі, так і не знайдуть своєї практичної реалізації за підсумками останнього засідання ВРУ, відповідно, це матиме свій вплив і на загальний рейтинг ефективності народного обранця.

Відзначимо, що незважаючи на достатньо низькі рейтингові показники відповідальності, Леонід Олександрович також відгукнувся на ініціативу системи народного контролю «Слово і Діло» пройти Детектор політичної відповідальності та надіслав на адресу порталу особистий звіт парламентської діяльності. Однак, змушені констатувати, що більша його частина не стосувалась обіцянок, сказаних нардепом раніше, а тому фактом підтвердження їх виконання чи не виконання не може бути.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: