«Обслуга» у списках комуністів та Свободи Тягнибока (інфографіка)

Читать на русском

Близько 131 помічника діючих народних депутатів воліє стати нардепами на дострокових парламентських виборах 2014 року.

Про це стало відомо в ході чергового аналізу системою народного контролю «Слово і Діло» основного масиву кандидатів в депутати, котрих зареєстровано Центральною виборчою комісією протягом останнього часу.

За словами керівника медіа-напрямку «Слова і Діла» Євгена Заїки, найбільше помічники нардепів представлені у списках та одномандатних виборчих округах від ВО «Свобода» (25 кандидатів) та Комуністичної партії (24 кандидатів). Ще 15 помічників зареєструвались в якості самовисуванців.

Однак, наряду з ними, зі слів спеціаліста, варто відзначити й інші політичні сили. Серед останніх: Блок Петра Порошенка (13 кандидатів-помічників), Народний фронт (14 осіб), Радикальна партія Олега Ляшка (11 осіб) та ВО «Батьківщина» (10 осіб).

5 кандидатів, що наразі працюють помічниками народних депутатів, висунув на виборах 2014 року Опозиційний блок.  «Сильна Україна» Сергія Тігіпко, Громадянська позиція Анатолія Гриценко та Солідарність жінок України – по 4 помічника, наголосив Заїка.

В той же час, за його інформацією, такі політичні партії як «Сила і честь» та «Відродження» включили до власних списків та висунули по округах лише по одному кандидату, в той час як всі інші суб’єкти виборчого процесу, що не були перелічені вище, не мають у власних рядах помічників нардепів взагалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: