За зачиненими дверима Київради планувалося вирішити долю 17 земділянок

Читать на русском

Сьогодні, 2 жовтня, на сесії Київської міської ради планувалися до розгляду низка земельних питань.

Про це свідчить порядок денний сьогоднішнього пленарного засідання Київради, текст якого має «Слово і діло».

Зокрема, пунктом 28 порядку денного пропонувалося прийняти рішення про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення різним підприємствам, установам та фізичним особам 17 земельних ділянок у різних районах столиці.

Нагадаємо, що на сьогоднішнє засідання Київської міськради намагалися потрапити народні депутати від опозиційних партій, але вхід їм перекрили співробітники спецпідрозділу «Беркут», що чергували біля Київради.

Незважаючи на запевнення народних депутатів в тому, що вони мають право бути присутніми на засіданні Київради, вони так і не були туди допущені.

Біля будівлі Київради в першій половині дня відбувалися сутички представників опозиційних сил і громадян з міліцією.

Як повідомлялося раніше, 20 листопада 2012 року голова КМДА Олександр Попов пообіцяв повернути у власність міста незаконно відчужені землі Біличанського лісу.

Крім того, ще в 2011 році Попов обіцяв повернути міській громаді сотні незаконно відчужених земельних ділянок, але, як бачимо з порядку денного і ходу сьогоднішнього засідання, непрозорі земельні рішення продовжують прийматися Київрадою.

Варто зазначити, що указом №285/2011 від 15 березня 2011 року Президент Віктор Янукович доручив Київській міській державній адміністрації виділити землю під будівництво нового приміщення для Національного художнього музею, але до цих пір земділянки для музею у КМДА так і знайшлося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: