Україна ще не підписала асоціацію, а вже просить грошей на її імплементацію

Читать на русском

Прем’єр-міністр Микола Азаров обговорив низку питань з єврокомісаром з питань торгівлі Карелом де Гюхтом.

Про це Азаров повідомив у своєму вступному слові на засіданні уряду, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу КМУ.  

«Я поставив перед комісаром де Гюхтом питання про надання фінансової і технічної допомоги на імплементацію положень угоди про асоціацію, перш за все, на запровадження в Україні стандартів і технічних регламентів, які діють у Європейському Союзі», - заявив очільник КМУ.

Крім того, як зазначив прем’єр, в ході зустрічі обговорювалися питання інвестицій в українську економіку, доступу до різноманітних європейських програм, просування українських товарів на ринках Євросоюзу.

«Асоціація і зона вільної торгівлі – це шлях з двостороннім рухом. Тому Україна повинна вирішувати питання, які турбують наших партнерів, але і Євросоюз повинен робити кроки, які усувають дискомфорт для української зовнішньої торгівлі», - додав Азаров.

Український прем’єр також підкреслив, що тимчасове застосування більшості з положень угоди про асоціацію почнеться фактично відразу після її підписання.

Нагадаємо, 25 липня 2013 року голова МЗС Леонід Кожара запевнив, що вже у вересні буде вирішено всі проблемні питання, необхідні для підписання договору про асоціацію.

Виконати всі вимоги Євросоюзу для підписання угоди про асоціацію також обіцяли прем’єр Микола Азаров, голова РНБО Андрій Клюєв і спікер ВРУ Володимир Рибак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: