Хто з політиків обіцяв боротися з корупцією

Читать на русском

«Слово і Діло» вирішило згадати, які обіцянки давали політики щодо боротьби з корупцією в Україні, і хто обіцяв створити Національне антикорупційне бюро.

Одним з останніх таку обіцянку дав Президент України Петро Порошенко. 25 вересня він запевнив, що категорично вимагатиме від старого парламенту ухвалення закону про Національне антикорупційне бюро. Про це Глава держави сказав під час прес-конференції, присвяченій представленню «Стратегії-2020».

Нагадаємо, ще 27 лютого поточного року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що новий уряд буде боротися з корупцією. Зокрема, планувалося негайно створити Національне антикорупційне бюро.

В свою чергу створити таке бюро в найближчі тижні пообіцяв міністр юстиції Павло Петренко. Однак, як відомо, антикорупційне бюро як державний орган так і не було створено.

Сьогодні Верховна Рада України розгляне Державну антикорупційну стратегію на 2014-17 роки, а також президентський законопроект про національне антикорупційне бюро і ряд урядових антикорупційних ініціатив.

Варто відзначити, що лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вже пообіцяла, що фракція «Батьківщина» підтримає антикорупційні закони Президента в першому читанні і в цілому за закон про Антикорупційне бюро.

Цікаво, що будучи кандидатом в президенти, 3 квітня Тимошенко обіцяла зробити все можливе для того, щоб Антикорупційне бюро було створено Кабінетом Міністрів. Вона також обіцяла надати широкі повноваження, зокрема право на провокацію хабарів, незалежному Національному антикорупційному бюро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: