На Донеччині лише третина населення зможе проголосувати на виборах

Читать на русском

В Донецькій області українська влада контролює лише 9 з 21 виборчого округу, що дасть змогу проголосувати лише третині населення регіону.

Про це розповів керівник Донецького відділення Комітету виборців України Сергій Ткаченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Проблема полягає в тому, що з 3 млн 300 тис. виборців Донецької області близько 2 млн проголосувати не зможуть. Я маю на увазі тих виборців, котрі проживають на територіях, що контролюються сепаратистами», - розповів Ткаченко.

Фактично вибори зможуть відбутися повноцінно лише в округах із центрами в Артемівську, Слов'янську, Краматорську, Костянтинівці, Червоноармійську, Маріуполі, Мар'їнці і Волновасі - загалом 9 округів з 21, що разом охоплюють 1,3 млн громадян.

У КВУ також констатують: одномандатні округи Донеччини вподобало чимало колишніх регіоналів, частина з них уже є народними депутатами (Сергій Клюєв, Денис Омельянович, Леонід Байсаров, Ігор Шкіря, Сергій Матвієнков, Олександр Риженков).

«Це все наші народні депутати від Парії Регіонів, котрі тепер також намагаються обратися в парламент, але тепер уже без Партії Регіонів – в основному вони пішли як самовисуванці», – інформує Ткаченко.

Читайте також: «Регіональна» гра у піжмурки з виборцями: хто не сховався, я не винен

Нагадаємо, згідно з даними РНБО, станом на 6 жовтня близько 1/3 території Донецької області, у тому числі й обласний центр, перебувають під контролем сепаратистів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: