Наливайченко каже, що замінив вже 90% керівництва СБУ

Читать на русском

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що з часу втечі екс-президента Віктора Януковича з країни керівництво СБУ було очищено на 90%.

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV, інформує «Слово і Діло».

«Починаючи з березня цього року в керівництві СБУ було більше 90% людей замінено. Мене тоді парламент спочатку призначив уповноваженим, а потім знову на посаду голови СБУ, і ми почали з очищення, не чекаючи закону, тому що на Майдані самі вимагали звільнити тих, хто переслідував людей, хто планував злочини проти Майдану, хто був задіяний в корупції», - сказав Наливайченко.

«Відтак очищення відбувалося постійно і до сьогоднішнього дня не закінчено. Виявляється ще хтось, невідкладно ми звільняємо», - запевнив глава СБУ.

Разом з тим він повідомив, що на сьогоднішній день за зраду службі та Україні заарештовані четверо колишніх офіцерів СБУ, а ще троє перебувають у розшуку. «Станом на сьогодні заарештовано чотири зрадники, офіцери високого рівня. Ще два керівники ключових департаментів втекли ще до наших призначень, вони у розшуку перебувають. Я вже не кажу про самого Олександра Якименка, який увійде в історію як перший, і сподіваюся, останній зрадник, який зрадив і службу цілу як керівник і власну державу, та ще й перейшов на бік агресора», - сказав Наливайченко.

За його словами, коли він зайшов в будівлю управління СБУ 24 лютого 2013 року, на робочому місці знаходився тільки один заступник глави відомства з семи. «В Росії зараз перебуває Якименко. Там же двоє його заступників і два керівники ключових департаментів, один з яких і планував розгін Майдану, і виставлення снайперських груп і інших спецпідрозділів», - підкреслив голова Служби безпеки України.

Він також зазначив, що розстріл на Майдані планували десятки людей, в першу чергу це керівники департаментів та управлінь. За цим співробітникам спецслужби ще з березня відкрили кримінальні провадження.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: