ЛНР може вкрасти 1 млрд кубів українського газу

Читать на русском

В умовах сьогоднішньої ситуації керівництво так званої Луганської народної республіки за весь опалювальний сезон може присвоїти близько 1 млрд кубометрів українського газу.

Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів керівник компанії «Луганськгаз» Сергій Кузьменко, передає «Слово і Діло».

«За нашими підрахунками, якщо в найближчий час не вжити достатньо радикальних заходів із обмеження газопостачання тих територій, які ми не контролюємо – то, за попередніми розрахунками, до кінця опалювального сезону може бути втрачений 1 млрд куб. м газу, і немає розуміння, хто повинен за нього розраховуватись», – розповів Кузьменко. Незалежно від того, чи це куплений газ, чи власного видобутку – в будь-якому разі він може бути втрачений для України, констатував фахівець.

За його словами, «Луганськгаз» уже неодноразово звертався до НКРЕ, Міненерго та віце-прем'єра Гройсмана, оскільки самостійно обмежити подачу палива на окуповану бойовиками територію підприємство не може з технічних причин. «Це може здійснити тільки «Укртрансгаз», це їхня зона відповідальності, їх робота», - констатує Кузьменко.

Читайте також: Порошенко хоче побудувати новий, «український Донбас»

Нагадаємо, 28 вересня в РНБО повідомили, що керівництво ЛНР планує переключитися на прямі поставки газу з Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: