В СБУ почали шукати концтабори і масові поховання

Читать на русском

У Службі безпеки України розпочали процес встановлення місць масових поховань і концтаборів створених бойовиками на Донбасі.

Про це заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський на брифінгу в СБУ в п'ятницю, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми почали дуже складний і тривалий процес ідентифікації місць розміщень концтаборів і масових поховань в Донецькій і Луганській областях», - заявив Лубківський.

Він уточнив, що мова йде про поховання українських військових і мирних жителів.

Як він повідомив, спецслужби по суті почали складати «карту смерті», на якій зображені злочину бойовиків проти людяності. Радник глави СБУ зазначив, що це тільки початок роботи та карта поки неповна. А використовує СБУ дані інших відомств, інформацію з різних джерел, в тому числі від місцевих жителів східних районів країни, а також знімки з космосу.

За інформацією Лубківського, СБУ вже встановила 26 місць, де знаходяться в'язниці, кімнати для тортур, концтабори, місця розстрілів і масових поховань мирних жителів, які були розстріляні без суду і слідства. А на представленій журналістам карті, зазначено, що в Луганську, Слов'янську, біля Красного Лиману, Харцизська і Тельманове виявлені місця масових поховань місцевих жителів і масові поховання місцевих жителів і поховання український военнослуж в Сніжному, Харцизьку, Дмитрівці, під Іловайськом, Нікішиному і Тельманову.

Нагадаємо, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко назвав ім'я головного підозрюваного в розстрілі учасників протесту на Майдані цієї зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: