Гелетей обіцяє замінити «люстрованих» працівників МО на волонтерів

Читать на русском

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що підтримує люстрацію в міністерстві, адже таким чином він планує позбутися тих працівників, які гальмують реформування оборонного комплексу країни.

Про це він сказав на зустрічі з волонтерами, передає «Слово і Діло» з посиланням на українську службу «Радіо Свобода».

Гелетей також заявив, що відбір кандидатів на звільнені посади буде відкритим, а звільнені чиновники зможуть стати активістами і отримати місця в раді волонтерів.

«Міністерство оборони, як і всі державні правоохоронні органи також підпадає під закон про люстрацію. Цілком очевидно, що будуть звільнятись чимало чиновників, посадовців в системі міністерства оборони. Але разом із тим, я маю велику надію, що ці волонтери, які зараз проявляють лідерські якості, і замінять тих людей», - сказав міністр оборони.

Цікаво, що волонтери, які прийшли підтримати міністра в його прагненні очистити систему, принесли йому пакети для сміття, символізуючи «народну люстрацію».

«Смітник ми сюди не принесли, а зараз в Україні дуже популярна народна люстрація. Якщо у вас там будуть люди, які не розуміють своїх повноважень і обов’язків перед Україною – ми вам допоможемо», - сказав волонтер.

Читайте також: Як працювали жертви «народної люстрації»?

Нагадаємо, 25 вересня голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав закон «Про очищення влади». Сам закон про люстрацію був прийнятий парламентом 16 вересня.

За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, дія прийнятого закону поширюється на більш ніж 1 мільйон вітчизняних чиновників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: