Аваков про «народну люстрацію»: а судді хто?

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що його особисте ставлення до так званої «народної люстрації» - різко негативне.

Такі дії підривають авторитет України як цивілізованої держави, заявив Аваков в ході прес-конференції в четвер, передає кореспондент «Слова і Діла».

Крім того, чиновник вважає, що так звана «народна люстрація» через деякий час з прояву народного гніву може перетворитися на заздалегідь спланований і проплачений спосіб усунення політичних конкурентів, який підриває довіру до громадських організацій в Україні.

«А судді - хто? І де та межа, де ми беремося судити і приймати рішення, а де - ні? Коли ми все-таки не африканська країна, а країна, яка підписала асоціацію з Європою і хочемо бути цивілізованими, тоді, усвідомлюючи всю ступінь нашого роздратування, треба думати об'єктивними рішеннями. Я дуже добре розумію 90% тих радикалів, які беруть участь в таких акціях. Просто це дуже красиво. Просто ви (журналісти - Ред.) полюбляєте це знімати», - вважає Аваков.

Міністр порівняв нинішню «моду» на вуличну люстрацію з конфліктами, які відбувалися на Майдані Незалежності після завершення революційних подій цієї зими.

«Я дуже не хочу, щоб, коли мова йде про щире обурення, цим скористалися негідники і все це трансформувалося в акцію вульгарного обурення за гроші... І дуже скоро це буде цілком зрозумілим рекомендованим бізнесом, коли люди будуть «люструвати» всіх, хто комусь чимось не догодив», - підсумував Аваков.

Читайте також: Як працювали жертви «народної люстрації»?

Нагадаємо, 16 вересня процес «народної люстрації» під стінами Верховної Ради пройшов депутат Віталій Журавський. Пізніше в сміттєвий бак активісти кинули екс-главу Шевченківського району столиці Віктора Пилипишина. Не так давно відчули на собі народний гнів також Олесь Довгий та Нестор Шуфрич.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: