У Швайки заборонили ввезення продуктів із зони АТО

Читать на русском

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України офіційно призупинила роботу своїх територіальних органів в окупованих бойовиками районах Донецької та Луганської областей і заборонила ввезення на територію України продуктів рослинного та твариного походження з зони АТО.

Про це в Держветфітослужбі розповіли виданню «Економічна правда», передає «Слово і Діло».

«Наказом доручено керівникам територіальних органів Держветфітослужби України, які продовжують виконувати свої обов'язкові в областях і районах країни, забезпечити державний ветеринарно-санітарний контроль за переміщенням вантажів, підконтрольних службі ветеринарної медицини і не допускати до обігу вантажі з територій, де припинена діяльність держветорганів», - йдеться у повідомленні.

Без фітосанітарного контролю залишилися підприємства Амвросіївського, Новоазовського, Старобешівського, Тельманівського, Шахтарського, Ясинуватському районів Донецької області, а також Антрацитівського, Лутугинського, Перевальського, Попаснянського та Слов'яносербського районів Луганської області.

Читайте також: Аутсорсинг у сфері харчування солдатів зазнав фіаско – Коваль

Зазначимо, що на початку серпня фахівці порахували, що через заборону ввезення до Росії українських продуктів харчування постраждають перш за все малозабезпечені сім'ї.

Нагадаємо, у липні міністр аграрної політики Ігор Швайка особисто ініціював розмінування сільськогосподарських угід для того, щоб аграрії могли зібрати урожай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: