Найвідповідальнішим політиком першої десятки БПП виявився Гройсман

Читать на русском

Серед усіх політиків та громадських діячів, що увійшли до першої десятки списку Блоку Петра Порошенка віце-прем’єр та колишній мер Вінниці Володимир Гройсман виявився не тільки єдиним представником вищої виконавчої влади, але і найбільш відповідальним політиком.

Згідно зі статистикою «Слова і Діла», Гройсман в середньому виконує кожну другу свою обіцянку.

На користь віце-прем’єра й міністра регіонального розвитку свідчить не лише відсоткове співвідношення виконаних обіцянок до загальної їх кількості (49%). Кількість у 119 виконаних обіцянок найближчим часом не вдасться перевершити жодному політику першої десятки списку президентської партії. Навіть перший номер списку – київський міський голова Віталій Кличко – має у своєму активі лише 48 виконаних зобов’язань проти 21. До слова, ще 167 обіцянок столичного мера перебувають у процесі виконання.

«Важковаговикам» списку із першої десятки протистоять кандидати, чия база обіцянок поки що досить скромна. По 43% своїх обіцянок наразі виконали Микола Томенко і Мустафа Джемілєв – 46 та 7 відповідно. Великою кількістю обіцянок у базі «Слова і Діла» наразі не можуть похизуватися Юрій Луценко (26 обіцянок, виконано 10), Віталій Ковальчук (5 виконаних обіцянок з 12), Ірина Геращенко (8 з 24) та Ольга Богомолець (1 з 3).

Полковник Збройних сил України Юлій Мамчур та письменниця Марія Матіос, котрі отримали 6 та 7 номера у списку, поки що не мають жодної обіцянки у рейтингу «Слова і Діла», позаяк є новими обличчями в українській політиці.

Порівняти рівень відповідальності персон українського політикуму можна самостійно, скориставшись спеціальним конструктором порівняння від «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: